Pretecho's

Pret

Pretecho's

Wij merken dat zwangere vrouwen het jammer vinden dat ze hun kindje zo weinig zien. Daarom is het bij ons echocentrum ook mogelijk om een pretecho te laten maken. Je kunt dan rustig jouw kindje bekijken. Natuurlijk is dat ook voor de partner, andere kinderen of opa’s en oma’s heel bijzonder om te zien. Zij zijn dan ook van harte welkom.

Echocentrum Rivierenland 2

Echo

Geslachtsbepaling

Een andere reden voor het maken van een pretecho is het willen weten van het geslacht van het kindje. Een geslachtsbepaling is vanaf 15-16 weken mogelijk. Voor die tijd is de kans groot dat het nog niet goed te zien is. Natuurlijk kunt u tijdens een echo ook aangeven dat u het geslacht juist niet wilt weten. Daar houdt de echoscopist dan rekening mee.

23 weken

Geschikte periode

Tussen de 16 en 28 weken is een mooie periode voor een pretecho. Tot ongeveer 23 weken zwangerschap is een kindje nog geheel in beeld te brengen. Dat geeft een mooi totaal plaatje van jouw kindje. De bewegingen van armpjes en beentjes zijn vaak goed te zien. Voor een 3D en 4D echo is de periode tussen de 24 en 30 weken heel geschikt. Het kindje is dan meer ontwikkeld en krijgt al wat vollere wangetjes, waardoor de beelden gedetailleerder worden. Na de 30 weken wordt je kind vaak te groot om nog een mooie echo te kunnen maken.

Echo

Slagen van een echo

Het slagen van de echo hangt voor een groot gedeelte af van de ligging van het kindje. Ook de hoeveelheid vruchtwater en het postuur van de zwangere spelen een rol. Op deze factoren hebben wij als echoscopist geen invloed. Waar we wel invloed op hebben, is de deskundigheid van de echoscopist en de kwaliteit van de echoapparatuur. Daarvan kunnen we zeggen dat wij de juiste opleidingen en bevoegdheden hebben en enthousiast en ervaren zijn. We werken met geavanceerde apparatuur, wat mooie beelden oplevert van jouw kindje.

ECR   07b

Echo's

2D, 3D en 4D

Je kunt kiezen voor 2D, 3D en 4D echo's. Alle beelden zijn sepia en in HD kwaliteit. De 2D techniek wordt gebruikt bij alle medische echo's, het zijn 'platte' beelden. 3D beelden zijn stilstaande beelden waarbij meer vorm en diepte te zien is, vergelijkbaar met een foto. 4D zijn bewegende 3D beelden.

Op dit moment kunt u op alle locaties terecht voor een 2D echo en in Sliedrecht voor de 3D/4D echo. 

Echocentrum Rivierenland

Beelden

USB stick

Om thuis nog na te kunnen genieten van de echo zetten wij de bewegende beelden graag voor je op een USB. En natuurlijk krijg je de mooiste foto’s van de echo mee naar huis!

Het is ook mogelijk dat de medische echo’s (bijvoorbeeld de termijnecho en de 20 wekenecho) op een DVD of USB gezet worden, zonder dat je een pretecho doet.

Echo's

Kosten

Noodzakelijke echo’s worden vergoed door uw zorgverzekeraar, een pretecho is voor eigen kosten. U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden:

Picto Geslacht bl

Geslachtsbepaling

(met foto's)

€ 40,-

Picto Pretecho 2D bl

Pretecho 2D

(20 min. met foto's)

€ 40,-

Picto Pretecho roze

Pretecho 3D/4D

(20 min. met foto's)

€ 75,-

Picto USB bl

USB Stick

 

€ 15,-

Alle echo's zijn in HD kwaliteit!